Voor Bedrijven

Dicky Veenstra (Vitaliteitscoach)

                                                                   

Wil je als werkgever/management meer doen aan ziektepreventie voor je eigen medewerkers, maar ook voor jezelf meer overzicht en inzicht in het welzijn van je eigen medewerkers, dan is begeleiding op het gebied van preventie van klachten, verhogen van de vitaliteit en gezondheid op de werkvloer een belangrijke stap.

Hoe mooi zou het zijn als alle medewerkers zich meer bewust worden van hun lichaam en de kwaliteit van leven en hoe zij omgaan met zichzelf en hun eigen lichaam op het werk, maar ook thuis. Uiteindelijk gaat het er binnen het bedrijf om dat het bedrijf succesvol is. Dat alle medewerkers werk doen wat voor hun en het bedrijf werkt en dat zij een goede balans ervaren tussen werk en priv├ę.

Vaak zijn werkgevers/managers druk met het begeleiden van medewerkers die regelmatig

lichamelijke, geestelijke of emotionele klachten hebben. Dit is vaak een enorme belasting, omdat bij hen de kennis en ervaring ontbreekt op deze gebieden en zij vanuit hun onderbuikgevoel keuzes maken. Ik kan door mijn 30 jaar ervaring en expertise op al deze gebieden juist de verbindende kracht zijn tussen werkgever/manager en medewerkers.

Mijn expertise ligt op het gebied van een leven lang in beweging en richt mijn aandacht op het menszijn. Ik doe dit vanuit een nuchtere benadering en geef vaak met simpele aanwijzingen werkgevers/medewerkers informatie waardoor zij lekkerder in hun vel kunnen komen te zitten en beter of effici├źnter kunnen functioneren op de werkvloer. Verder is het nodig om overzicht te hebben hoe de thuissituatie is. Dit is vaak nodig om te kijken of er daar een verstoring is in de balans. Belangrijk is natuurlijk ook de leefstijl van mensen. Ik ben dan ook op mijn vakgebied van preventie en kijken naar de balans tussen thuis en werk, altijd al een voorloper geweest.

Sommige werknemers, maar vooral werkgevers/managers leggen de lat voor zichzelf vaak hoog en zijn erg ambitieus. Juist in de huidige tijd waar er een enorme druk ligt op het moeten presteren, is het van belang dat je goed voor jezelf zorgt! Hoe ga je om met jezelf in situaties die onprettig zijn en hoe ervaar jij de omstandigheden waarin jij verkeert? Je hebt immers per dag een beperkte hoeveelheid aan energie.

Het is voor elke werkgever/manager en werknemers belangrijk dat een ieder tevreden is en dankbaar kan zijn en zij graag naar hun werk komen. Daarbij is een goede onderlinge sfeer van enorm belang en dat een ieder werk doet wat voor hun werkt.

Ter ondersteuning op lichamelijk gebied doe ik werkplekonderzoek om te kijken wat er anders kan op de werkvloer om lichamelijke klachten te voorkomen, dit door een verkeerde houding of verkeerde veelvoorkomende bewegingen. Ook kan het zijn dat er sprake is van overbelasting of teveel werken onder grote druk.

Ter ondersteuning op geestelijk gebied kijk ik naar hoe mensen denken en vastzitten in hun dagelijkse patronen. Immers alles wat je zegt en denkt, vertelt alles over jezelf en heeft effect op jouw lichaam en leven. Dus ben je positief ingesteld of juist negatief? Haal jij jezelf en/of collega's omhoog of naar beneden?

Ter ondersteuning op emotioneel gebied kijk ik naar hoe mensen zich voelen en of er

ruimte is voor gevoel en of mensen zich durven te uitten.

Kortom het is belangrijk om te investeren in het welzijn van alle mensen binnen het bedrijf, dit leidt tot een prettige werkomgeving, hogere betrokkenheid, minder verloop en minder ziekteverzuim en vooral een succesvole bedrijfsvoering.

Binnen sommige bedrijven geef ik les in mediteren of mindfulness(empty your mind!) en verzorg ik een "Naar Binnen yogales". Deze lessen zijn bedoeld om je te laten ervaren wat het is om UIT je hoofd te gaan en met volle aandacht IN jezelf en lichaam te zijn.

Wil je als werkgever ook aan een stuk vitaliteit op de werkvloer doen, dan

kan mijn rol ook als verbindend worden ervaren tussen werkgever/management en werknemers.

Nog even alle voordelen op een rij!

1. Focus op preventie

2. Oog voor de mens achter het verzuim

3. Praktisch uitvoerbare aanwijzingen en/of adviezen

4. Korte lijnen tussen opdrachtgever en contactpersoon.

5. Specialist op het gebied van een leven lang in beweging.

 

Wil je meer informatie dan kun je mij mailen of bellen en kunnen we een gesprek gaan inplannen.

 

 

Adres

Dorpshuis "De Jister"

Bjirkewei 103-a,

9287 LC Twijzelerheide


Email

info@fitmetdicky.nl


Tel.

+31 6 46 51 59 20