Mijn naam is Dicky Veenstra, geboren en getogen in Twijzelerheide en voor velen een oude bekende in de Heide! Ik woon sinds mijn 23e in Zwaagwesteinde, waar ik woon met mijn vrouw Helena en onze drie kinderen Keimpe Tjeerd, Ryanne en Nynke. Ik heb als kind een geweldig onbevangen jeugd gehad in Twijzelerheide als kind van Tjeerd en Tineke Veenstra, en broer van zus Maaike en broer van Siebe.

 

Op de basisschool 't Twaspan in Twijzelerheide was ik gezegend met fantastische meesters en juffen waarbij ik mijzelf kon en mocht zijn. In de klas werd elk kind geaccepteerd in wie hij of zij was. Er was ruimte om in alle rust jezelf te ontwikkelen. Ik voetbalde bij de plaatselijke voetbalclub VVT. Ik was vaak buiten aan het spelen met vrienden. Kortom een jeugd met heel veel plezier en spelen zonder kopzorgen.

Als puber doorliep ik de MAVO en MEAO. Als begin twintiger werden mijn kwaliteiten als voetballer ontdekt bij de SC Cambuur en ik werd profvoetballer. Achteraf het begin van mijn enorme wil om de beste te willen zijn en altijd te moeten en willen presteren. Kortom de lol was eraf!! Na twee jaar SC Cambuur kwam er een einde aan een droom/illusie.


Na mijn periode bij SC Cambuur ben ik 10 jaar werkzaam geweest bij Therapie en trainingscentrum De Vesteynde. Mijn werkzaamheden bestonden uit het geven van fitness training en het geven van (sport)massages. Een leuke variabele job. Na deze 10 jaren ging ik verder als zelfstandige. In 2005 starte ik samen met een compagnon een centrum voor begeleid bewegen genaamd Bewegingscentrum Reset.

Na 18 bijzonder leerzame jaren met ups-and-downs (mijn veerkracht is goed getraind) en 28 jaar ervaring als fitness trainer, personal trainer, yoga docent en masseur is het nu tijd om op eigen benen te gaan staan. Al het geleerde wil ik samenbrengen in Fit met Dicky.


Mijn expertise ligt op het begeleiden van mensen op lichamelijk, geestelijk en emotioneel gebied. Ik gebruik hierbij al mijn ervaring en wijsheid op het gebied van een gezond en vitaal leven en is gericht op een leven lang in beweging. Dit is allemaal niet in woorden te snappen en kun je alleen maar vatten door het te gaan ervaren.

 

Ik werk vanuit lichaamscommunicatie zonder bezig te zijn met presteren. Oftewel je mag jouw lichaam gaan eren. Ik weet uit ervaring (SC Cambuur) dat een lichaam zich niet laat dwingen en niet onder druk gezet wil worden. De basis van mijn trainingen is plezier hebben in wat je doet. Dan kom je bij je kracht en speelsheid.


Ik ben werkzaam op een vaste locatie in dorpshuis De Jister te Twijzelerheide, maar kom ook graag bij de mensen thuis om daar praktische aanwijzingen te geven. Daarnaast begeleid ik medewerkers bij bedrijven op het gebied van vitaliteit en een gezonde werkvloer.

Mijn competenties zijn:

Naar Binnen Yoga docent, IN Balans trainer, Fitness trainer, Meditatie trainer,
Personal trainer, Bewust Bewegen instructeur en (Energetisch) behandelaar. Vitaliteitscoach gezonde werkvloer.

Adres

Dorpshuis "De Jister"

Bjirkewei 103-a,

9287 LC Twijzelerheide


Email

info@fitmetdicky.nl


Tel.

+31 6 46 51 59 20